Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * Масло вершкове (вершковий маргарин, кімнатної температури) - 250 г
    * Цукор (в тісто - 125 гр, для посипання - 50 гр) - 175 г
    * Борошно пшеничне - 400 г
    * Яйце (жовток - в тісто, білок - для змащування) - 1 шт
    * Сіль (щіпка)
    * Кориця - 1 ч. л.
    * Варення (чорносмородинове) - 5 ст. л.
    Приготування:
    Масло, 125 г цукру, сіль і жовток збиваємо.
    Додаємо борошно, швидко замішуємо тісто (краще це робити холодними руками).
    Тісто ділимо на 4 частини, скатуємо 4 валика, загортаємо кожен в плівку і відправляємо на холод на 30 хвилин.
    Яєчний білок злегка збиваємо. Цукор, що залишився змішуємо з корицею.
    Кожен валик розрізаємо на 10 шайбочок, все у нас вийде 40 печенюшек.
    Включаємо духовку на 200*С.
    Укладаємо на лист, змащуємо білком і щедро посипаємо цукром з корицею.
    Після випічки вийде смачна цукрова скоринка.
    Випікаємо 8-10 хвилин при 200*С.
    Прохолодний. Чорносмородинове варення злегка підігріваємо, половину печенюшек змащуємо варенням і приклеюємо другі половинки.
    А шведи на верхній половинці печива іноді вирізують літеру "J" - Julkuchen.
    Фото і рецет: Hyazinthe