Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Печиво з цього тесту є моїм улюбленим з раннього дитинства і до цих пір. Дуже легке, хрустке, тане в роті і рука відразу тягнеться за добавкою. Для тих, хто знайомий з цим тестом, хочу сказати, що сирний варіант виходить ще більш шаруватим і високим. Любителі сиру, зверніть увагу, печиво дуже сирне, дуже смачне і його завжди дуже мало!
    Інгредієнти для "Сирне печиво з сирного листкового тіста"
    * Сир (у мене ринковий) - 200 г
    * Масло вершкове - 200 г
    * Борошно пшеничне - 1 склянка.
    * Яйце куряче - 1 шт
    * Сир твердий (у мене Мааздам) - 70-100 г
    * Паприка солодка - 1 ч. л.
    * Сіль - 1/4 ч. л.
    Рецепт
    Отже, вершкове масло порубати з борошном в крихту, додати 1 жовток яйця, сир, сіль, замісити тісто.
    Розкачати тісто в пласт товщиною в кілька мм, злегка посипати борошном і скласти конвертом.
    Злегка посипаючи борошном після кожного згину.
    Потім загорнути тісто в плівку і прибрати в морозилку на 20 хв. Потім тісто дістати, розкачати і знову скласти конвертом, злегка посипаючи борошном після кожного згину. Знову в морозилку на 20 хв і всю процедуру повторити. Потім тісто знову загорнути в плівку і залишити в холодильнику, як мінімум, на 5-6 годин. Зазвичай Я залишаю на ніч.
    Сир натерти на дрібній терці.
    Тісто розкачати, посипати сиром.
    Скласти, посипаючи сиром кожен згинають.
    Печива виходить на 2 противня, я печу їх по черзі ділю тісто навпіл, одна частина чекає в холодильнику, другу розкатую, змащую рештою білком,
    Посипаю паприкою, ріжу на тонкі смужки, викладаю на деко і пчу в попередньо прогрітій духовці 180-200 град до 15 хв. Лист не можна змащувати. І краще не на силіконовому килимку. В процесі приготування печиво має дуже сильно вирости вгору.
    Можна порізати тісто на брусочки і згорнути їх - вийдуть спіральки.