Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Рецепт горіхового пирога з готового листкового тіста з смачною горіховою начинкою. Для начинки ми вибрали фісташки, тому в розрізі пиріг вийшов яскравим, фісташковим і на смак і колір.
    Інгредієнти:
    готове листкове тісто - 500г;
    для начинки:
    масло вершкове - 90г;
    цукор дрібний - 200г;
    фісташки (очищені, несолоним) - 250г;
    яйце (жовток) - 2 шт.;
    ванільний цукор - 1 пакетик (близько 10г);
    для прикраси: яйце - 1 шт.;
    мелені фісташки
    Для начинки розтерти на піну вершкове масло з дрібним цукром, потім додати яєчний жовток і розтирати до отримання однорідної маси.
    Фісташки залити окропом, залишити у воді, поки вода не стане теплою і очистити від шкірки. Очищені фісташки перекласти в каструлю і трохи обсмажити. Подрібнити в процесорі до великої крихти.
    Додати фісташки до яично-олійною масі і добре перемішати.
    Половину тіста викласти на припудренный борошном деко, намазати начинку, залишаючи вільними краю шириною 1-2 см.
    Змастити краю білком і зверху викласти другий шар тіста, злегка притиснувши краю, щоб поєднати обидва пласта.
    наколоти Вилкою верхній шар, потім намітити ножем на верхньому шарі пирога лінії, намагаючись не прорізати тісто наскрізь.
    Змастити пиріг білком (або яйцем), збитим зі столовою ложкою цукру, посипати меленими фісташками і випікати в прогрітій до 210 градусів духовці близько 20 хвилин, поки не з'явиться золотиста скоринка.
    Готовий пиріг краще подавати холодним.
    Фото і рецет: Олена Покровська