Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Нам знадобиться:
    250г просіяного борошна;
    125г вершкового масла;
    сіль;
    1 жовток;
    5ст.л цукру;
    750г кислих яблук (антонівка);
    1 лимон;
    2ст.л рома;
    1ч.л кориці;
    1 ст.л манки.
    Приготування:
    Висипте борошно на стіл, зробіть зверху поглиблення, додайте порізане на шматочки масло, щіпку солі, яєчний жовток, 2 ст.л цукру і замісіть тісто.
    Потім закрийте його харчовою плівкою і на 30 хвилин поставте в холодильник. Це час потрібно для того, щоб затверділо масло, в результаті чого тісто не буде чіплятися до качалці при розкочуванні.
    Зніміть з шкірку лимона і подрібніть її. Яблука очистіть, розріжте навпіл, видалити серцевину, поріжте на скибочки. Збризніть лимонним соком яблука, щоб вони не потемніли.
    Додати ром, корицю, цукор, що залишився, цедру лимона, манці і все перемішайте.
    Розігрійте духовку до 200 с. Поставте форму в холодильник. Дістаньте з холодильника і розкачайте тісто з нього коло.
    Покладіть тісто у форму до висоти 2см, примніть пальцями. Зайве видаліть. Яблучну начинку рівномірно розподіліть по всій поверхні. Випікайте пиріг близько 40 хвилин.
    Фото і рецепт: horo6aya