Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Ці оладки можна готувати у Великий піст, адже в їхньому складі немає ні яєць, ні кефіру, ні всього іншого, що становить основу ароматних, здобних оладок в інший час року. З іншого боку, виклавши гірку пишних, ніздрюватих оладок на тарілку, полити їх сиропом або варенням і дозволивши собі не поспішаючи розслабитися за столом сонячним весняним ранком, ви абсолютно точно не станете сильно переживати з цього приводу. Ще один аргумент “за” - хоча це і дріжджові оладки, готуються вони несподівано швидко.
    4 порції
    1 ст. ложка пшеничного борошна
    1 ст. вівсяного борошна
    2 ст. води
    1 ч.л. цукру
    1/2 ч.л. дріжджів
    1/2 ч.л. солі
    50 мл рослинної олії
    Змішайте просіяне борошно, цукор і дріжджі в миску, додайте воду, гарненько перемішайте і поставте в тепле місце десь на півгодини.
    Коли суміш трохи запузырится, додайте сіль і, збиваючи вміст миски міксером або віночком, потроху влийте олію.
    Залиште накриту рушником миску в теплому місці ще на півгодини (як ви розумієте, на поверхні тіста знову повинні з'явитися бульбашки), після чого випікайте на гарячій сковорідці.
    Подавайте з варенням, кленовим сиропом або цукровою пудрою.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін