Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Чуррос - смажена у фритюрі хмиз, який іспанці традиційно подають на сніданок, і роблять це так заразливо, що ця звичка охопила їх географічних сусідів, і заодно весь іспаномовний світ. Вважається, що чуррос потрібно вмочати в гарячий шоколад, але це вже питання смаку: у всякому разі, сахарно-корична обсипання підкреслює смакові якості цієї не те солодкої закуски, не те десерту нітрохи не гірше.
    4 порції
    1 ст. води
    2 ст.л. цукру
    1 ч.л. солі
    2 ст.л. вершкового масла
    1 ст. борошна
    цукрова пудра і мелена кориця для обсипання
    олія для фритюру
    Воду з цукром, сіллю і вершковим маслом доведіть до кипіння і зняти з вогню. Додайте просіяне борошно і замішують її у воду до тих пір, поки все це не об'єднатися в один більш-менш однорідний шар. Як випливає розігрійте олію для фритюру (180-190 градусів, хоча я ніколи не використовую термометр, благо, для перевірки завжди можна кинути в нього невеликий шматочок тіста). Видавлюйте товсті рифлені ковбаски тесту в олія за допомогою кондитерського мішка або шприца, обрізаючи їх гострим ножем - можна робити чурросы прямими, а можна закручувати їх у подобу кілець. Обсмажуйте чурросы за дві хвилини, після чого перекладайте в друшляк, щоб дати маслу стекти, а перед подачею посипте цукровою пудрою і меленою корицею.