Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Смачний осінній пиріг.
    Тісто робиться дуже просто і швидко.
    У пирога тонкі хрусткі краю і трохи волога серединка.
    Сік від злив трохи розмочує підстава, але не наскрізь, якщо з'їсти пиріг в перший день після випічки.
    Довго зберігати пиріг не потрібно, інакше він, незважаючи на забезпечуючий шар крохмалю, розмокне.
    СКЛАД:
    10~15 великих злив, 1 ст. ложка крохмалю, 2~3 ч ложки цукру, 1 ст. ложка цукрової пудри для посипання
    СМЕТАННЕ ТІСТО
    3/4 склянки борошна (120г), 50г вершкового масла, 3 ч ложки цукрової пудри, 50г 20~25%сметани, щіпка соди, 0,5 год ложки розпушувача
    Сливи обов'язково взяти тверді - осінніх сортів.
    Сливи вимити, розрізати навпіл і вийняти кісточки.
    Покласти половинки злив зрізом вниз і зробити на шкірці кілька надрізів. Це необхідно, щоб при випічці шкірка не злізла зі слив.
    просіяти Борошно в миску.
    Влити розтоплене вершкове масло.
    Розмішати ложкою, щоб вся борошно смочилась маслом.
    Всипати цукрову пудру, соду і розпушувач. Розмішати, щоб вийшла маса у вигляді дрібного жирної крихти.
    Влити сметану і замісити тісто. Якщо надто рідка сметана, то при замісі підсипати додаткову борошно.
    На стіл покласти папір для випічки і викласти на неї шар тіста.
    Куля спочатку расплющіть рукою, а потім розкачати качалкою в тонкий коло діаметром d=28см.
    Тісто обсипати через ситечко рівним шаром крохмалю. Викласти сливи.
    Посипати сливи цукром. Краї тіста загнути на начинку.
    Перенести пиріг разом з папером на деко.
    Поставити пиріг в заздалегідь нагріту до t=200~220|C духовку до красивого зарумянивания тесту - приблизно на 10~15 хвилин.
    Відразу ж після випічки посипати пиріг цукровою пудрою.