Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    Тісто:
    150 мл вершків,
    3 яйця,
    100 г вершкового масла,
    200 г борошна.
    Крем:
    200 мл вершків,
    3 яєчних жовтки,
    30 г борошна,
    100 г цукру,
    50 г вершкового масла,
    1 м ваніліну.
    Глазур:
    50 г шоколаду,
    2 ст. ложки вершкового масла.
    Приготування:
    У невеликій каструлі розігріти вершки і розпустити в них вершкове масло.
    Довести до кипіння. Потроху всипати борошно, постійно помішуючи.
    Коли тісто стане відходити від стінок зняти з вогню і перекласти в миску. За допомогою міксера з насадками спиральками ввести по одному яйцю постійно заважаючи тісто.
    Коли тісто стане еластичним, перекласти тісто в шприц кондитерський мішечок або.
    Деко застелити пергаментом змазаним рослинним маслом. Викласти невеликими порціями тісто на відстані один від одного.
    Випікати 15 хвилин при температурі 220 ° С.
    Вершки для крему вилити в каструлю і поставити на вогонь, довести до кипіння.
    Жовтки збити з цукром та ваніліном. Додати борошно.
    В миску з жовтками влити гарячі вершки і збити віничком, перелити назад в каструлю і поставити на повільний вогонь постійно помішуючи. Коли маса загусне, зняти з вогню і дати охолонути.
    Вбити вершкове масло. Крем готовий.
    Для глазурі, в мікрохвильовій печі розтопити шоколадку і змішати з вершковим маслом до однорідної консистенції.
    Начинити еклери кремом за допомогою кондитерського шприца. Викласти на тарілку і полити глазур'ю.
    Приємного апетиту в Новому році!