Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Опис: Чесне слово, була впевнена, що абсолютно всі знаю про яблучних пироги, нічим в цьому плані мене не здивуєш. Яке оману! Цей пиріг зі старого маминого блокнота з рецептами справив приголомшуюче враження. Жодного разу до цього не готувала і не пробувала. А даремно. Шикарне поєднання горіхів і яблук. Ефектно виглядає на столі. Рецепт має австрійські коріння.
    Інгредієнти:
    * Борошно пшеничне (4 ст.л - начинку) - 300 г
    * Масло вершкове - 100 г
    * коричневий Цукор (150 г - у начинку) - 200 г
    * Яйця (1 яйце - в начинку) - 4 шт
    Лимонний сік (в начинку) - 2 ст. л.
    * Коньяк (в начинку) - 1 ст. л.
    * Яблука (1 - у начинку) - 4 шт
    * Розпушувач для тесту - 1 ч. л.
    * мелений Мигдаль (або будь-які інші горіхи, в начинку) - 1 склянка.
    Рецепт:
    насамперед потрібно змолоти в блендері горіхи.
    Замішуємо тісто: вершкове масло, 50 гр. коричневого цукру, 1 яйце ретельно змішуємо, додаємо поступово приблизно 250 г борошна. Або все відразу поміщаємо в блендер і вимішуємо тісто.
    З тіста формуємо куля, загортаємо в плівку і прибираємо в холодильник на 30-40 хвилин (або в морозилку на 10-15 хвилин)
    Робимо начинку: збиваємо жовтки 3 яєць зі 150 гр. коричневого цукру, додати лимонний сік, коньяк і 1 очищене і дрібно натерте яблуко.
    У цю суміш втручається борошно (4 ст.л), розпушувач і подрібнені горіхи, у мене мелений мигдаль.
    Окремо білки збиваємо 3 яєць, поступово вводимо збиті білки в начинку.
    Очищаємо 3 яблука. Ріжемо навпіл і кожну половинку обережно надрізаємо паралелльными смужками.
    В змащену форму кладемо тісто. Формуємо бортики. Виливаємо начинку.
    Кладемо на начинку половинки яблук, трохи їх "утапливаем".
    Випікаємо пиріг близько години в гарячій духовці. У мене духовка стояла на 4 поділі, це приблизно 200 градусів.
    Готовий пиріг посипаємо за бажанням цукровою пудрою, подрібненими горіхами або тертим шоколадом, за вашим смаком.
    Автор: Ялорис