Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Бухтели - це повітряні, невагомі булочки з різними начинками. Їх подають у кав'ярнях Відня, ще вони популярні в Німеччині і Австрии.За рецепт дякую Світла (ingwervanille) з жж.
    Інгредієнти:
    Борошно пшеничне - 500 г
    Дріжджі (сухі) - 11 г
    Яйце куряче - 2 шт
    Цукор (у мене коричневий) - 100 г
    Лимон (цедра) - 1 шт
    Ваніль
    Молоко - 125 мл
    Сіль
    Йогурт (я брала сметану) - 2 ст. л.
    Ром (я брала коньяк) - 2 ст. л.
    Масло вершкове (розтоплене, 80 г у тісто + 80 г для змащування форми і бухтелей) - 160 г
    Цукрова пудра
    Повидло (може бути будь-яким, я брала яблучне) - 12 ст. л.
    Рецепт:
    Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
    Змішати тепле молоко, дріжджі, йогурт, розтоплене вершкове масло, ром, курячі яйця, цукор і все добре перемішати.
    Зняти з цедру лимона. В отриману суміш додати цедру лимона, сіль, ваніль і просіяне борошно. Замісити тісто.
    Накрити рушником і поставити в тепле місце приблизно на 1 годину - тісто повинне збільшитися в обсязі в 2 рази.
    Форму для запікання з високими бортами рясно змастити розтопленим вершковим маслом.
    Розкачати тісто, вирізати 12 кружечків. В середину покласти 1 ч.л. повидла, добре закрити краю (інакше начинка витече) і "швом вниз покласти у форму. Накрити рушником і дати підійти ще 30 хвилин.
    Змастити бухтели розтопленим вершковим маслом і запікати при 160 градусів 40-50 хвилин. Час випікання залежить від особливостей вашої духовки і розміру бухтелей.
    Посипати готові бухтели цукровою пудрою.
    Фото і рецепт: Ттшка