Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * яйця - 5 штук;
    * цукровий пісок - 2 склянки;
    * вершкове масло - 200 г;
    * сметана - 200 г;
    * борошно пшеничне - 2 склянки;
    * сода - ½ чайної ложки;
    * какао порошок - 3 столові ложки.
    Яйця збити з цукром до білого. Додати сметану і соду. Продовжуючи збивати, додати розтоплене вершкове масло. В декілька прийомів всипати просіяне борошно, перемішати до однорідності.
    Готове тісто вийде як густа сметана. Розділити тісто на дві рівні частини. В ємність з однією з частин додати какао порошок і ретельно перемішати.
    Форму для запікання змастити маслом, трохи подпылить борошном. У центр форми виливати по черзі ложку білого тесту, потім ложку темного тесту. І так далі, поки не закінчиться все тісто.
    Випікати в попередньо нагрітій до 180 градусів духовій шафі 45-50 хвилин. Готовність можна перевірити, проштрикнув сірником середину пирога, якщо сірник суха і тісто до неї не прилипає, значить, торт Зебра испекся. Зверніть увагу, як добре піднявся пиріг.
    Готовий пиріг Зебра за бажанням можна полити тонким шаром гарячого шоколаду.