Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Потрібно було запекти дитині яблучко, робити це просто так - нудно, ось я і вирішила дістати з полиці свої кулінарні книги. Ось такий чудовий рецепт я знайшла. В захваті залишилася не тільки дитина, але й інші члени родини.
    Інгредієнти:
    * Яблуко (свіжі, середні) - 6 шт
    * Борошно - 300 г
    * Сир - 300 г
    * Маргарин (масло) - 250 г
    * Сік лимонний - 1 ст. л.
    * Цукор - 6 ч. л.
    * Кориця (мелена, щіпка)
    * Сіль (щіпка)
    Приготування:
    Сир протерти, додати маргарин або масло кімнатної температури, сіль, борошно з содою. Замішуємо еластичне, м'яке тісто.
    Яблука очистити, вийняти серцевину. У мене спеціального ножа немає, тому розрізала на дві частини.
    Яблучка припускаємо 5 хвилин з додаванням лимонного соку або розведеним лимонної кислоти. Потім їх виймаємо і обсушуємо.
    В середину яблук засипаємо цукор, змішаний з корицею. Тісто розгортаємо в пласт приблизно 4 мм товщиною. Ріжемо на квадрати, відповідні величиною яблук.
    Яблука укладаємо в середину квадратів. Якщо яблуко ціле, то так.
    Якщо половинки, як у мене, то так. І УВАГУ: на половинки тесту потрібно вдвічі більше!
    З'єднуємо протилежні кінці квадратів, прикрашаємо, щоб очей радувало! Змащуємо конвертики збитим яйцем і ставимо запікати на 20 хвилин при 220*С.
    Ось така краса у нас вийшла!
    Коли конвертики охолонуть, посипаємо їх цукровою пудрою.
    Автор: іриска-ируся