Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Гречані млинці! Споконвічно російська страва. Спочатку адже на Русі млинці робили саме з гречаною борошном. Якщо ви ще не пробували, обов'язково зробіть! Не складніше звичайних, просто додайте час на підняття дріжджового тіста.
    А якщо ви звикли до дріжджовим млинців, то вам взагалі чудово! І настійно рекомендую спробувати гречані млинці з червоною рибкою, можна навіть копчену замінити на солону.
    Інгредієнти:
    * яйця - 3 шт;
    * цукор - 1 ст.л.;
    * вода - 100 мл;
    * сухі дріжджі - 5 гр (1 ч.л. з гіркою);
    * молоко - 400 мл;
    * вершкове масло - 1 ч.л.;
    * борошно гречане - 125 гр;
    * борошно пшеничне - 125 гр;
    * розпушувач - 1/2 ч.л.;
    * сіль - щіпка;
    * рослинна олія для смаження
    Для рибного крему:
    * форель копчена - 300 гр;
    * рікотта (або сирний сир) - 250 гр;
    * сметана - 3 ст.л.
    * кріп - пучок;
    * гірчиця діжонська - 1 ч.л.
    Розбиваємо в миску яйця, всипаємо цукор і збиваємо. Я все збивала блендером з насадкою віночок, ви також можете використовувати міксер з насадкою для тесту.
    Розводимо дріжджі в теплій воді, залишаємо.
    Молоко з маслом злегка підігріти, щоб шматочок масла расстаял. Довго не гріти! Молоко має бути теплим, але не гарячим.
    В іншу миску просіяти всю борошно, всипати розпушувач і сіль, перемішати.
    Висипаємо сухі інгредієнти в яйця, 30 секунд перемішуємо міксером.
    Вливаємо тепле молоко і добре заважаємо, до однорідного стану, щоб зникли грудочки. Потім вливаємо дріжджі, ще раз перемішуємо, накриваємо миску плівкою і ставимо в тепле місце на 40 хвилин.
    Розігріту сковорідку змащуємо з допомогою пензлика рослинним маслом.
    Підійшло тісто кілька разів перемішуємо.
    Ополоником виливаємо тісто на сковорідку і допомагаємо йому розтектися, але великих блінов не вийде, вони виходять маленькі і пышные.Выпекаем млинці з двох сторін по парі хвилин.
    Ось така краса. Продовжуємо випікати.
    Поки печуться млинці, займемося соусом. (До речі кажучи, соус можна зробити, поки настоюється тісто).
    У шматка форелі відрізаємо кілька скибочок (штук 7-8).
    Іншу рибу ріжемо кубиками (попередньо зрізавши філе з шкіри) і кладемо в блендер. Туди ж відправляємо рикотту і сметану. Перемішуємо до однорідного стану.
    Дрібно ріжемо кріп, додаємо в крем, перемішуємо в блендері. Потім кадем гірчицю і ще раз заважаємо. Крем готовий.
    А тепер найцікавіше: кладемо млинець на тарілку.
    Зверху намазуємо кремом (приблизно столовою ложкою), викладаємо скибочка рибки (цей крок можна опустити). Зверху кладемо знову млинець, мажемо кремом, рибу вже не кладемо, вона є в кремі, перебір. І так 4 млинця. Останній верхній намазувати не треба.
    На нього просто в серединку гірочкою кладемо столову ложку крему, прикрашаємо трояндочками з риби і кропом.
    Терміново їмо!
    Це порційний розповідь, тобто на одну людину. З рештою млинцями можна вступити також.br/>мається на увазі, що блінов у нас виходить 12-15 і крему ціла миска, тобто на фото 1 порція з 4-х млинців.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна