Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Який смак у осені? Звичайно солодкий, маковий, з нотками граната і лимона, присмачений коричневим цукром і медом. Смак літнього спогади про теплі і купаннях, яскравих кольорах, - все це приходить восени, коли ввечері так хочеться затишку і солодощі. І звичайно ця осінь з поваренком так різноманітна своїми выпечками, так що нудьгувати нам думаю не доведеться.
    Інгредієнти:
    Борошно пшеничне - 2 склянки.
    Мак харчової - 4 ст. л.
    Мед - 1 ст. л.
    Яйця - 4 шт
    Сода - для тесту - 1 ч. л.
    Розпушувач тесту - 1 ч. л.
    Лимон (цедра ) - 2 ст. л.
    Гранат (сік) - 1 склянка.
    коричневий Цукор - 1 склянка.
    оливкова Олія - 2 ст. л.
    Сіль - 1 ч. л.
    Кориця ваніль - 1 ч. л.
    Желатин кристалічний (для підливки) - 1/2 ч. л.
    Гвоздика мелена - 1/2 г. л.
    Приготування:
    Як зазвичай у двох посудах змішаємо в одній борошно, розпушувач і спеції для тіста, а в інший яйця.
    Коричневий цукор склянку візьмемо. Зіб'ємо разом з яйцями.
    Цедру від цілого лимона додамо борошно й з'єднаємо з яєчною солодкістю. Додамо трохи меду і лимонного соку.
    Гранат вичавимо, додамо в суміш, яку добре перемішуємо і олія оливкова туди ж.
    Мак додамо останнім штрихом . Перемішуємо хорошенько.Выкладываем у форму для запікання і ставимо в піч 180С на годину.
    Поки кекс печеться приготуємо підливу - гранатовий сік підігріти і додати желатин пів чайної ложки.
    Кекс готовий - виймаємо. Поллємо зверху гранатовим сиропом. Прикрасимо і присыпем гранатовими зернятками і меленим мигдалем і подаємо!
    Автор: ХельгаС