Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Кекси краще піч у паперових формах, тоді ягоди не будуть підгоряти. І в ідеалі потрібна свіжа малина, з нею смачніше. Температуру і час випічки підбирайте для своєї духовки.
    Інгредієнти:
    вершкове масло - 175г;
    цукор - 175г;
    яйце - 3 шт.;
    малина - 200г;
    шоколад - 70г;
    борошно - 240г;
    розпушувач - 1/2 ч.л.;
    сіль - 3 щіпки;
    для прикраси: цукрова пудра; білий шоколад
    Масло дістати з холодильника, дочекатися, коли воно станемо м'яким. Віночком (або міксером) масло розтерти з цукром, поки масло не змінити колір на світло-бежевий.
    Продовжуючи працювати віночком, по одному додати яйце і щіпку солі. Розтирати до однорідності.
    Борошно просіяти, змішати з розпушувачем і додавати до яично-олійною суміші.
    Акуратно додавати свіжу малину. Якщо немає свіжої, розморозити малину на ситі, дати воді стекти, припудрити ягоди борошном і акуратно, не ушкоджуючи ягоди, додавати до тесту.
    Формочки для тесту припудрити борошном або покласти спеціальні паперові формочки. Заповнити тістом 2/3 обсягу форм.
    Шоколад поламати на шматочки. Увіткнути в тісто по 2-3 невеликі шматочки білого шоколаду. Випікати при 180С до готовності (близько 40 хвилин, залежить від духовки).
    Гарячі кекси витрусити з форми і посипати цукровою пудрою. Коли кекси охолонуть, можна прикрасити стружкою з білого шоколаду.
    Фото і рецепт: Олена Покровська