Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Всі люблять сирні палички - це чудова закуска, їх корисно тримати напоготові, якщо у святкові дні без запрошення нагрянуть гості. Їх можна заморожувати (після останнього пункту): розкласти на великому деку і поставити в морозилку, не накриваючи. Коли вони повністю замерзнуть, складіть їх у мішок ,підпишіть та заморозьте.
    Інгредієнти:
    На 36 шт:
    2 яєчних жовтки
    2 ст. л. діжонської або зернистою гірчиці
    375 гр готового листкового тіста
    3 ст. л. нарізаного розмарину + трохи додатково для посипання
    100 г твердого сиру грювьер або емменталь, натертого на терці
    2 ст. л. сиру Пармезан, тертого
    морська сіль
    Інструкції:
    1. Розігріти духовку до 200 ° С/Gas 6. Змішати один жовток з гірчицею до однорідної маси. Відставити.
    2. Посипати стіл борошном і розкачати тісто. Наколоти скрізь виделкою і змастити яйцем і гірчицею.
    3. Рівним шаром посипати тісто 3 ст л розмарину, сиром, злегка втиснути в тісто. Нарізати тісто на невеликі смужки, закрутити.
    4. Розкласти палички на великому деку і притиснути обидва кінці кожної завитки до листу. Збити що залишився жовток з 1 ст л води і обмазати палички. Посипати розмарином і морською сіллю. Запікати 12-15 хв.