Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • У цьому печиво цікаве поєднання смаків - солоного пармезану, пряного базиліка і чуть-чуть лимонної свіжості. Печиво закусочне, і навряд чи підійде для чаювання. Товщину печива вибирайте на свій смак: чим тонше тісто, тим готове печиво більш розсипчасте.
    Інгредієнти:
    рослинна олія (горіхове) - 50 мл (4 ст.л.);
    борошно - 240г (22 ст.л.);
    яйце - 2 шт.;
    сир (тертий пармезан) - 100г (18 ст.л.);
    базилік (свіжий) - 4 гілочки (20г);
    лимон (цедра) - 1-2 ч.л.;
    вода - 25 мл (2 ст.л.);
    пекарський порошок - 1 ч.л.; сіль - 1 ч.л.
    Приготування:
    Борошно змішати з пекарським порошком і сіллю. В миску налити рослинна олія (у мене було горіхове - масло макадамії), додати борошно і розмішати вилкою або розтерти руками до освіти дрібної борошняний крихти.
    Пармезан натерти на дрібній терці і додати до борошняний крихті. Розмішати.
    Гілочки базиліка промити під проточною холодною водою, покласти на серветку, щоб вбрався волога. Нам потрібні тільки листя, тому обриваємо їх зі стебел і дрібно-дрібно січемо. Лимон вимити, обсушити і натерти біля 2 ч.л. цедри.
    Додати в тісто подрібнений базилік, лимонну цедру, яйця і холодну воду. Вимісити м'яке еластичне тісто.
    Присипати борошном дошку і розкачати на ньому тісто товщиною близько 3 мм. Вирізати печиво - вийде 20 шт. Час відправляти печиво в прогріту до 180С духовку.
    Деко застелити пекарської папером (або присипати борошном, якщо її немає) і випікати печиво близько 20-25 хвилин (час залежить від духовки) на середній полиці.
    наприкінці переставити деко на верхній рівень, щоб печиво присмажилося. Готове печиво перекласти на тарілку і дати йому охолонути. Все готово.
    Фото і рецепт: Олена Покровська