Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * м'які банани - 3 шт;
    * яйця - 2 шт;
    * вершкове масло - 100 гр;
    * рослинна олія - 2 ст.л.;
    * цукор - 1/2 ст.;
    * борошно - 1 ст.;
    * манна крупа - 1/2 ст;
    * розпушувач - 1 ч.л. без гірки;
    * сіль - 1/4 ч.л.
    Банани чистимо від шкірки і відправляємо в миску.
    Розминаємо банани вилкою.
    Вбиваємо яйця, перемішуємо. Потім додаємо м'яке вершкове масло, перемішуємо й додаємо рослинна олія, знову перемішати.
    Всипаємо цукор і знову перемішуємо.
    В іншій мисці з'єднаємо борошно, манку і розпушувач, перемішаємо.
    Всыпем сухі інгредієнти в миску до бананами і перемішаємо.
    Змащуємо рознімну форму (не обов'язково з дном для кексу, можна звичайну. Можна навіть неразъемную.) рослинним маслом.
    Виливаємо туди тісто.
    Ставимо в розігрітій до 180 градусів духовку хвилин на 20, до золотистого кольору (перевіряти готовність зубочисткою або сірником - проткнути кекс, якщо паличка суха, готово).
    Даємо трохи охолонути і виймаємо з форми.
    Подаємо з морозивом. А можна і без нього.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна