Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • 4 порції:
    1 3/5 ст. ложка пшеничного борошна
    2/5 ст. лляний (житній, гречаної або будь-який інший) борошна
    1 ст. теплої води
    2 ст. теплого молока
    2 яйця
    1 ст.л. цукру
    1/2 ч.л. сухих дріжджів
    1/2 ч.л. солі
    рослинна олія
    Змішайте борошно і висипте половину від її кількості в миску для приготування опари. Туди ж відправляються склянку теплої води, цукор і дріжджі - перемішайте опару, накрийте миску рушником і залишити в теплому місці на 2-3 години.
    Коли опара підійде і помітно збільшиться в розмірах, додайте решту борошна, сіль, збиті яйця і молоко, після чого знову накрийте миску рушником і поставте в тепле місце.
    Тісто підійде десь через годину - розігрійте трохи рослинної олії на сковороді і випікайте, вже не перемішуючи, щоб зберегти цю пишність.
    Готові млинці викладайте гіркою на тарілку, не забуваючи змащувати вершковим маслом, а потім подавайте з належним свята гарніром - ікрою або солоною рибою.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін