Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Хрустке ароматне вафельний тісто, ніжна солодка сирна начинка, вкраплення кисленькой журавлини…що може бути краще, ніж це Осіннє ласощі?
    Інгредієнти:
    Пшеничне борошно - 2 склянки.
    Яйце куряче - 2 шт
    Вино (біле солодке або напівсолодке) - 1 склянка.
    Коричневий цукор (3 ст. л . в тісто, 4 ст. л. у начинку) - 7 ст. л.
    Вершкове масло - 100 г
    Сир (9% жирності ) - 400 г
    Сметана (жирна, або вершки 33% жирності) - 0,5 склянки.
    Журавлина - 200 г
    Кава розчинна - 1 ч. л.
    Какао-порошок - 1 ч. л.
    Лікер - 1 ч. л.
    Рецепт:
    Приготувати вафельний тісто. Розтерти м'яке вершкове масло з 3 ст. л. коричневого цукру.
    Вбити два яйця, добре розтерти. Додати 1 ч. л. розчинної кави, 1 ч. л. какао-порошку, склянка білого вина, борошно.
    Розмішувати, поки не зникнуть грудки, а тісто не придбає гладку однорідної консистенції густої сметани.
    Спекти вафлі згідно інструкції Вашої вафельниці. Я змащую покриття вафельниці кистю рослинним маслом.
    Кладу одну столову ложку тесту, закриваю, печу вафельний лист приблизно 30 секунд. До золотистого кольору.
    Згорнути кожен лист вафельний ще гарячим в трубочку або ріжок. Користуйтеся нитяными рукавичками уникнути опіків!
    Поки ріжки остигають, приготувати сирний крем. Сир розтерти з 4 ст. л. коричневого цукру, 0,5 ст. жирної сметани або збитих вершків.
    Додати ч.л. Вашого улюбленого лікеру. Розтирати сирний крем до тих пір, поки не розчиняться крупинки цукру. Додати в крем ягоди журавлини.
    Начинити вафельні ріжки кремом з ягодами. Мені потрапила садова журавлина. Тому вона така велика, але смачна...
    Фото і рецепт: Desert rose