Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Я так давно хотіла приготувати цей десерт і нарешті вирішила це зробити! Закупила всі продукти, перечитала всі коментарі в оригіналі і приступила. І в самий розпал приготування виявила, що у мене немає необхідної кількості цукрової пудри..
    Засмутилася жахливо, але вирішила закінчити, замінивши цукром. З-за цієї заміни середній шар тістечка у мене вийшов дуже тонкий, але на смак це не вплинуло! Смак божественний!
    Нам знадобиться:
    масло вершкове (для основи - 100 м; для крему - 70 г; для глазурі - 80 м) - 250 г;
    цукор - 50 г;
    какао-порошок - 5 ст. л.;
    яйце куряче (трохи збите) - 1 шт;
    ванілін - 1 ч. л.;
    вафельна крихта - 1,5 склянки;
    стружка кокосова - 1 склянка.;
    горіхи волоські (рубані) - 0,5 склянки;
    пудинг ванільний (в порошку) - 3 ст. л.;
    молоко - 50 мл;
    цукрова пудра - 2.5 склянки;
    шоколад чорний - 200 г.
    Приготування:
    Спочатку готуємо основу: 100 г. масла розтопити в каструльці. Додати цукор і какао і перемішати до однорідної маси. Вмішати яйце і ванілін і зняти з вогню.
    Додати вафельні крихти (я замінила залишилися у мене подрібненим шоколадним крекерами і не пошкодувала), кокосову стружку, горіхи і добре вимішати.
    Викласти масу, що вийшла в змащену слив. маслом квадратну форму і спресувати. Форма не повинна бути широкою. Ставимо в холодильник на 20 хвилин.
    Тепер готуємо кремову прошарок. Для цього 70 р. розм'якшеного масла збиваємо міксером до кремоподібного стану.
    Додаємо порошок для приготування ванільного пудингу і молоко. Продовжуючи збивати, додаємо цукрову пудру.
    Виливаємо суміш поверх основи і ставимо в холодильник, поки цей шар не загусне.
    Тепер залишилося приготувати шоколадний топпінг. Шматочки шоколаду і масло, що залишилося потрібно розтопити в каструльці і трохи охолодити.
    Виливаємо шоколад третім шаром у форму і ставимо в холодильник, але лише доти, доки шоколад не почне тверднути.
    Фото і рецепт: horo6aya