Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Торт хоч і дуже дуже смачний, але все-таки досить скромний - у ньому немає ні крему, ні прикрас. Смак і аромат торта насичено шоколадний.
    Вишнева прошарок надає торту вологість і легкої кислинки, що відтіняє солодкість шоколадній глазурі.
    Якщо вишні немає, то можна зробити чисто шоколадний торт.При бажання вишню можна замінити на полуницю, журавлину або чорну смородину, тільки кількість цукру для кожної ягоди потрібно підбирати за смаком.
    СКЛАД
    ТІСТО
    50г вершкового масла, 100г шоколаду, 3 ст ложки какао, 3 яйця, 0,5 склянки цукру, щіпка солі, 1,5 год ложки розпушувача, 0,5 склянки борошна (80г)
    ВИШНЕВА ПРОШАРОК
    150~200г вишні без кісточок, 1/4 склянки цукру, при бажанні - 1 ст. ложка коньяку або лікер "Амаретто"
    ГЛАЗУР
    50г вершкового масла, 100г шоколаду
    Корж
    В маленьку каструльку покласти вершкове масло, шоколад і какао.На маленькому вогні при постійному помішуванні довести до повного розчинення шоколаду.
    Міксером збити яйця з цукром і сіллю в пишну піну. Влити шоколадну пасту, розмішати.
    Всипати борошно з розпушувачем. Ще раз перемешать.На дно форми d=24см покласти гурток паперу для випічки і вилити тісто.
    Поставити форму в заздалегідь нагріту до t=180~200|C духовку до готовності коржа - на 17~20 хвилин.
    Вийняти форму з духовки і залишити на 15 хвилин, щоб корж трохи охолов.
    Вишнева прошарок
    Якщо вишня заморожена, то попередньо її розморозити. Для скорочення часу її можна підігріти в мікрохвильовій печі або на плите.Вишню і цукор покласти в блендер. При бажанні можна додати коньяк або лікер "Амаретто".
    Збити до однорідної пасти. Трохи охолов корж вийняти з форми, перевернути і покласти назад у форму дном догори. (Гурток паперу для випічки зняти з коржа і викинути.)
    Вилити на корж вишневу масу. Залишити просочуватися на 20~30 хвилин.
    Глазур
    Розтопити шоколад з маслом також, як і для тесту. Полити глазур'ю торт і залишити до застигання глазурі.