Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Мабуть, це один з найбільш "довгих" рецептів, який я коли-небудь готувала. Але ваші зусилля будуть виправдані, повірте! Смак той самий! З дитинства! Я пам'ятаю, як мама приносила з роботи ці слойчатые булочки з посипкою. Я тоді дуже хотіла навчитися робити таку крихту на булочки, так сильно вона мені подобалася! Отже, вистачить слів, вперед за рецептом із дитинства!
    Інгредієнти:
    Борошно (450 г в тісто + 30 г на посипання) - 480 г
    Дріжджі (20 г свіжих або 7 г сухих) - 20 г
    Сіль - 5 г
    Цукор (50 г у тісто + 60 г на прошарок + 20 г на посипання) - 130 г
    Ванільний цукор - 1 пакет.
    Вода - 150 г
    Молоко - 100 г
    Яйце (приблизно 1-2 яйця + трохи для змащення) - 65 г
    Масло вершкове (130 г на прошарок + 20 г на посипання) - 150 г
    Приготування:
    Молоко трохи підігріти і дріжджі розвести в ньому.
    Додати сіль, цукор, ванілін, яйце, воду і борошно. Замісити тісто. Воно має бути еластичним і не липне до рук.
    Ось тут трохи обмовлюся. Борошно відрізняється в багатьох країнах. Тому кількість борошна у вас може піти інше: у кого більше, а хто-то менше. Дивіться по ситуації. Тісто - справа тонка.
    Залишити тісто на 4 години для підйому. Готове тісто пом'яти на столі, посипаному борошном. Згорнути у валик і дати відпочити під рушником близько 10 хвилин.
    У цей час підготувати продукти для прошарку. Масло повинне бути м'яке, як густа сметана.
    Тісто розкачати в прямокутний пласт близько 2 см. Половину масла намазати на 2/3 пласта, посипати половиною цукру.
    Скласти спочатку один край, потім інший. Краю защипнути. Покласти в холодильник на 30 хвилин.
    Потім тісто розкачати до 2 см і повторити шарування з другою половиною олії та цукру, як описано вище. Знову охолодити 30 хвилин.
    Готове тісто розкачати в пласт 1 см і нарізати квадратиками. З'єднати 2 протилежних кінця, і ще раз.
    Булочки викласти на деко, застелений папером для выпечки.Оставить на сходження на 1-2 години, булочки повинні збільшитися.
    Підготувати посипання: змішати 30 г борошна, 20 г цукру, 20 г м'якого масла.Получается крихта.
    Духовку нагріти до 210 градусів. Булочки змастити яйцем і посипати сухарями.
    Випікати 15-20 хвилин до золотистого кольору.
    Фото і рецепт: larik_malasha