Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Цей рецепт я "підгледіла" у геніального Джеймі Олівера. Він дуже простий і порадує вас і ваших близьких. Мені дуже сподобалася ідея тесту з грушею! Спробуйте!
    Інгредієнти (на 12-15 млинців):
    * молоко - 500 мл;
    * борошно - в мірному склянці 500 мл (за шкалою рідини);
    * яйце - 1 шт;
    * груша - 1 шт;
    * цукор - 4 ч.л.;
    * йогурт - 500 мл.
    У рецептурі береться 2 однакові чашки - одна з молоком, друга з борошном. Так як у мене немає пів-літрових чашок, я взяла мірний стакан і відміряла 500 мл молока, і 500 мл борошна (за шкалою рідини!).
    Розбиваємо в миску яйце, розмішуємо його трохи віночком. Приблизно в половині молока розмішайте всю борошно до однорідного стану і тільки потім, додайте молоко, що залишилося.
    Це для того, щоб не було грудок. Якщо ви впевнені в силі свого замісу, лейте молоко все відразу і всю борошно висипайте сміливо, мені так зручніше.
    Чистимо грушу і трьом її на крупній тертці разом з шкірою. Додаємо в тісто цукор і грушу.
    Випікаємо млинці на сковорідці (на вершковому маслі до золотистого кольору з 2-х сторін (за 1-2 хвилини з кожного боку). Коли краю зазолотятся, пора перевертати. Вогонь середній.
    Я виливала їх невеликий ополоником, на великій сковороді поміщається 3 млинці за раз.
    Приблизно ось так.
    Подаємо з персиковим йогуртом.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна (і Джеймі Олівер)