Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * Рисове борошно - 1,5 склянки.
    * Пшеничне борошно - 0,5 склянки.
    * Яйце куряче - 2 шт
    * Коричневий цукор (1 ст.л. в тісто) - 1,1 стак.
    * Молоко - 0,5 склянки.
    * Вершкове масло - 60 г
    * Волоські горіхи (очищені) - 0,5 склянки.
    * Розпушувач тесту - 1 ч. л.
    * Апельсин (або лимон) - 1 шт
    * холодна Вода - 1 склянка.
    * олія (для фритюру)
    Рецепт:
    насамперед приготувати цукровий сироп-заливання. В каструльку вилити склянку холодної води, всипати склянку коричневого цукру, зрізати з апельсина або лимона невеликий шматочок шкірки, додати в рідину.
    Помішуючи, закип'ятити сироп, проварити його небагато, до легкої щільності, 5-10 хвилин.
    Прибрати шкірку, за бажанням додати трохи соку лимона або апельсина. Остудити.
    Підготувати горіхи. Злегка підсушити ядра, очистити від шкірки. Подрібнити їх до стану дрібної крихти.
    Розтерти яйця зі столовою ложкою коричневого цукру, пом ’ якшеним вершковим маслом, молоком.
    Додати терту цедру апельсина або лимона, горіхову крихту, рисове борошно, попередньо просіяне і змішану з розпушувачем. Ретельно перемішати.
    Вимісити тісто, підсипаючи пшеничне борошно. Тісто має бути м'яким, не дуже крутим. Сформувати з тіста невеликі кульки, завбільшки з волоський горіх.
    Обсмажити їх у гарячому маслі. Промокнути серветкою, щоб вбрався зайвий жир.
    Не даючи охолонути пончиків, полити їх щедро карамельним сиропом, дати йому впитатися і відразу подавати до столу!
    Автор: Desert rose