Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * сир сулугуні - 250 гр;
    * сир - 250 гр;
    * кефір - 1 склянка;
    * борошно - 2 склянки (плюс трохи для розкочування);
    * сода - 1/2 ч.л.;
    * сіль - щіпка;
    * вершкове масло - 50 гр.
    Трьом на дрібній тертці сулугуні та кришимо в нього сир руками, перемішуємо. Начинку я не солю, тому що сулугуні і так солоний.
    Виливаємо кефір в миску, всипаємо соду, дрібку солі і перемішуємо. Далі засипаємо борошно і замішуємо тісто.
    Довго не місимо, щоб воно не стало жорстким. Тісто буде злегка липнути до рук - це нічого, додамо борошно в процесі розкочування.
    На яка була вкрита борошном дошці (столі) розгортаємо з тіста ковбаску і ріжемо її на 6 рівних частин (спочатку навпіл, і кожну половину ще на три частини).
    Розгортаємо кулька тесту в невеликий кружечок (як ви помітили, у мене "кружечок" вийшов дуже рівний і красивий). Намагайтеся, щоб краї були тонше, ніж серединка.
    І знову ж таки сильно не усердствуем, коли оперуємо качалкою, щоб тісто не ставало жорстким.
    серединку отриманій коржики кладемо кульку з начинки (розділіть її теж на 6 частин).
    Звертаємо і залепляем краї тіста, як ніби в вузлик. Перевертаємо вийшов кулька "швом вниз.
    Придавимо кулька долонею, щоб вийшла корж і акуратно розгортаємо її качалкою. Сильно не надавливаем, щоб не порвати тісто. Розгортаємо за розмірами вашої сковорідки. Я робила поменше, бо боялася порвати.
    Смажимо на сухий (!!!) без масла сковороді (краще використовувати важку чавунну сковороду). Приблизно по 3 хвилини з кожного боку, до золотинок.
    У мене вони ось так ось надувалися, а потім радісно сдувались. Дуже забавно.
    Кладемо готові хачапурі на тарілку і гарячі змащуємо маслом з двох сторін. Наступні складаємо стопкою.
    Якщо відразу не їжте, вони відмінно зберігаються в холодильнику, загорнуті в кулінарну папір і в плівку. Мені коштувало титанічних зусиль не з ’ їсти все 6 штук відразу.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна