Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * Сир (у мене базарний) - 1000 г
    * Цукор (0,5-в сир, 0,5-у крем) - 1 склянка.
    * Яйце (4-у сир, 2-у крем) - 6 шт
    * Крохмаль картопляний (творог) - 3 ст. л.
    * Крохмаль кукурудзяний (у крем) - 2-3 ч. л.
    * Масло вершкове - 1,5 ст. л.
    * Апельсин - 2 шт
    * Гарбуз - 100 г
    * Кориця
    * Ванілін
    Приготування:
    Розім'яти сир з цукром, якщо сир нежирний, додайте 100 г вершкового масла, додати яйця, картопляний крохмаль, ваніль/ванілін і добре перемішати до однорідної, викласти в підготовлену форму змастити маслом, посипати манкою або сухарями, у мене силіконова форма, я нічим не змащувала) і сформувати бортик.
    Свіжу гарбуз нарізати дрібним кубиком, укласти гарбуз на сир, злегка вдавлюючи. Посипати корицею. Поставити в духовку 160-180 градусів на 30 хв.
    А ми тим часом зробимо крем. Помити та висушити апельсини, зняти з них цедру, я використовувала тертку,
    Видавити сік з 2 апельсинів, виходить склянку соку; півтори столові ложки м'якого вершкового масла (близько 100 г) змішати з цукром, цедрою, яйцями.
    До суміші додати кукурудзяний крохмаль, апельсиновий сік, варити крем до загустіння на маленькому вогні, готовий крем викласти на запіканку - на гарбуз, готувати в тому ж температурному режимі в духовці ще 30-40 хв.
    ПОВНІСТЮ ОСТУДИТИ перед подачею.
    Приємного апетиту!
    P.S. Я використовувала сиру гарбуз і трохи про це пошкодувала, гарбуз була дуже соковитою і випустила багато рідини, запіканка вийшла трохи більш вологою, ніж мені б хотілося, тому в наступний раз буду використовувати заздалегідь запечену, порізану на шматочки гарбуз.
    Фото і рецепт: katico