Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * Борошно - 300 г
    * Масло вершкове - 200 г
    * Цукор (150 р. в тісто, 200 р. в безе) - 350 г
    * Ванільний цукор - 2 пакет.
    * Яйце - 6 шт
    * Розпушувач тесту - 2 ч. л.
    Приготування:
    Вершкове масло розтопити, додати 4 яйця + 2 жовтки і збити міксером 3-5 хвилин.
    Додати 100-150 г цукру і ванільний цукор, збивати до отримання пишною, однорідної маси. Це займає 5-7 хвилин.
    Збивати без фанатизму, так як це не бісквіт, а пишний пирог.Постепенно додати борошно з розпушувачем, спочатку вимішувати міксером, а закінчити вымешивание лопаткою, так як тісто стане "що тягнуться". Лопатка в тесті буде стояти.
    Залишилися 2 білки збити і додати 1 скл. цукру, добиватися повного розчинення цукру не потрібно.
    Форму змастити маслом і присипати борошном. Перекласти тесто.Кастрюля в мультиварки у мене 18 см. Але підходить будь-якого розміру і форми.
    Зверху вилити білки. Рівного шару домагатися не варто, так як у підсумку вийде скоринка, яка в ідеалі потріскає і створює чудовий ефект "пластівців".
    Випікати в духовці при 180 град. 40-50 хв. (перевіряти готовність дерев'яною паличкою, може, трохи більше часу знадобиться).
    мультиварки випікати 50-60 хв., але рекомендую також перевіряти готовність, зубочисткою, наприклад!
    Пригощайтеся!
    Зверху виходить легкий шар безе, під ним тонкий шар сироп (цукор з безе), і, нарешті, м'яка, ароматна "сутність" паю.
    Фото і рецпет: a-lesa