Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Я стала володаркою 5 кг шокалада, як вам? І не могла не спекти ці кекси, які побачила у Ані (cookingpleasure) з жж. Вони так запали мені в душу, що я взялася за їх приготування і виявилася від них в захваті.
    Попереджаю Дам, які на дієті: якщо ви зважитеся їх спекти, то, запевняю вас, від них ви не зможете відірватися, так що будьте обережні! Якби не чоловік (довелося з ним ділитися), то я б їх з'їла всі!
    Інгредієнти:
    * Цукор - 380 г
    * Молоко - 280 г
    * Яйце куряче - 2 шт
    * Масло вершкове - 250 р
    * темний Шоколад - 240 г
    * Алкоголь (Віскі, коньяк) - 50 мл
    * Борошно - 270 г
    * Какао-порошок - 40 г
    * Розпушувач тесту - 1 ч. л.
    * Мигдаль
    * Кунжут
    Рецепт:
    Відразу скажу, що робила половину норми, у мене вийшло 14 кексів.
    Розігріти духовку до 160 градусів.
    розтопити Шоколад на водяній бані, відставити убік.
    Яйця збити з цукром, додати масло, шоколад і молоко, перемішати, влити віскі.
    Просіяти борошно, какао і пекарський порошок, додати в тісто і перемішати до однорідного стану.
    Якщо будите піч кекси без манжеток, то змазати форму маслом і заповнити її на 3/4 отриманим тістом.
    Я ще посипала зверху кунжутом і подрібненим мигдалем. Це за бажанням.
    Випікати при 160 градусів близько 25 хвилин, тільки не пересушите.
    Приступаємо до дегустації!
    Фото і рецепт: Ттшка