Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Ми будемо піч щось середнє між пишними дріжджовими млинцями і по справжньому тонкими млинцями: з одного боку, ці млинці на кефірі все ж залишаються тонкими, з іншого - добавка соди надає їм пузырчатости.
    Я замінив чверть пшеничної муки на вівсяну, але ніхто навіть не помітив підміни - вже не знаю, погано це чи добре. Замість вівсяного борошна можна взяти ту ж пшеничне або поекспериментувати з іншого борошном, якщо вона є у ваших засіках.
    4 порції
    4 курячих яйця
    1/2 ч.л. цукру
    1/2 ч.л. солі
    2 склянки молока
    1 стакан кефіру
    1,5 склянки пшеничного борошна
    0,5 склянки вівсяної або пшеничної муки
    1/2 ч.л. соди
    рослинна олія
    Як слід збийте яйця з цукром і сіллю, після чого додайте стакан теплого молока і просіяне борошно. Добре розмішайте, не залишаючи пташечкам жодних шансів, після чого додайте решту молоко і кефір, а також соду, погашену невеликою кількістю лимонного соку або оцту, і розмішайте.
    Залиште тісто в спокої на 15-20 хвилин, потім знову перемішайте та готуйте на сковороді з низькими бортиками, кожен раз змазуючи її поверхню мікроскопічним кількістю олії.
    Вогонь повинен бути вище середнього, а млинці - досить тонкими для того, щоб встигали пропікається, не подгорая.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін