Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    Яйце - 2 шт
    Молоко згущене - 1 бан.
    Борошно - 1 склянка.
    Сода гашене оцтом - 1 ч. л.
    Ванілін (щіпка)
    Повидло (абрикосове) - 300 г
    Фісташки (очищені) - 150 г
    Цукор (для сиропу) - 150 г
    Вода (для сиропу) - 150 г
    Коньяк (для сиропу) - 25 г
    Приготування:
    Все просто! Зробимо спочатку бісквіт. Зіб'ємо 2 яйця. Додамо згущене молоко. Поступово, по 1 ложечці, додаємо борошно, і кожен раз ретельно збиваємо. Потім додамо соду і ванілін і знову ретельно усе перемішаємо. Ура! Тісто готово!
    Виливаємо в форму (бажано прямокутну, а не круглу). Випікаємо в духовці, розігрітій до 180*З приблизно 25-30 хвилин. Орієнтуйтеся за своєю печі.
    Поки бісквіт печеться, приготуємо фісташки. Якщо вони у вас нечищені, то, природно, почистити. Подрібнити блендером, але не в пил!
    У мене стався форс-мажор! Повидло, яке я придбала в торговельній мережі, неможливо було є - суцільна хімія! Я не розгубилася і зварила повидло з кураги. Якщо кому-то так само не пощастить, читайте нижче.
    Беремо курагу грам 200. Промиваємо, видаляємо хімію, шляхом проваріванія протягом хвилини. Знову промиваємо, додаємо грам 200 води, цукру на свій смак (хтось любить більш солодку, хто-то не дуже солодке) і варити на слабкому вогні 20 хв. Подрібнюємо блендером.
    Поки з фотоапаратом відволікалася донечка, я обрізала краю у бісквіта, щоб він вийшов рівним прямокутником. Потім я розрізала бісквіт уздовж. Нижню частину просочена сиропом.
    кип'ячену воду покладіть цукор, нагрійте до кипіння, охолодіть і додайте коньяк. Потім завдала шар повидла. Поклала зверху другу частину бісквіта, знову змочила сиропом, завдала що залишився повидло. Посипала бісквітної крихтою (приготовленої з обрізків бісквіту) та фісташками.
    А потім розрізала на тістечка. У мене вийшло 6 квадратних тістечок. А взагалі, можна будь-який сподобалася Вам формою.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецет: іриска-ируся