Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* м'які банани - 3 шт;
* яйця - 2 шт;
* вершкове масло - 100 гр;
* рослинна олія - 2 ст.л.;
* цукор - 1/2 ст.;
* борошно - 1 ст.;
* манна крупа - 1/2 ст;
* розпушувач - 1 ч.л. без гірки;
* сіль - 1/4 ч.л.
Банани чистимо від шкірки і відправляємо в миску.
Розминаємо банани вилкою.
Вбиваємо яйця, перемішуємо. Потім додаємо м'яке вершкове масло, перемішуємо й додаємо рослинна олія, знову перемішати.
Всипаємо цукор і знову перемішуємо.
В іншій мисці з'єднаємо борошно, манку і розпушувач, перемішаємо.
Всыпем сухі інгредієнти в миску до бананами і перемішаємо.
Змащуємо рознімну форму (не обов'язково з дном для кексу, можна звичайну. Можна навіть неразъемную.) рослинним маслом.
Виливаємо туди тісто.
Ставимо в розігрітій до 180 градусів духовку хвилин на 20, до золотистого кольору (перевіряти готовність зубочисткою або сірником - проткнути кекс, якщо паличка суха, готово).
Даємо трохи охолонути і виймаємо з форми.
Подаємо з морозивом. А можна і без нього.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна