Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
Кефір (жирний або кисле домашнє молоко) - 150 мл
Борошно пшеничне - 300 г
свіжі Дріжджі - 18 г
Сіль - 1 ч. л.
Цукор - 1 ст. л.
Паприка солодка мелена - 1 ч. л.
Олія рослинна - 2 ст. л.
Масло вершкове - 50 г
Сир (російський натертий) - 100 г
Кріп
Приготування:
Для приготування булочок я приготувала дріжджове тісто опарним способом.
В теплому кефірі (у мене було кисле домашнє молоко) розчинити дріжджі, додати цукор і 2 ст.л. борошна. Опару накрити і залишити в теплому місці. Щоб піднялася шапка.
просіяти Борошно, додати до неї сіль, опару і 2 столових ложки рослинної олії. Тісто розділити на дві частини. Одна частина повинна бути в два рази більше інший. В меншу частину додати чайну ложку солодкої паприки.
Місити, щоб паприка рівномірно розподілилася по тесту. Поставити тісто в тепле місце, накривши плівкою на годину, щоб тісто підійшло.
Обидві частини тесту розділити на 10 шматочків. Розкачати шматочки в овали. Причому кольоровий овал повинен бути трохи коротше білого і в два рази вже.
Вершкове масло розтопити і пензликом змастити поверхню овалов.Посыпать тісто натертим сиром, кропом.
Кольорову частина покласти на білу так, щоб вона трохи виступала. Білий овал скласти навпіл наступним чином. Злегка притиснути та згорнути рулетиком.
Рулетики я поклала в формочки для мафінів. Мені сподобалося в них випікати булочки. І поставила на сходження на 20 хвилин.
Випікати булочки 15 хвилин при 180* до рум ’ яного кольору.
Вранці булочки можна поставити на 10 секунд у мікрохвильовку, вони будуть теплі, як тільки що з духовки…
Заварюємо чашкою ароматного чаю.
Фото і рецепт: Лианда