Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    Кефір (жирний або кисле домашнє молоко) - 150 мл
    Борошно пшеничне - 300 г
    свіжі Дріжджі - 18 г
    Сіль - 1 ч. л.
    Цукор - 1 ст. л.
    Паприка солодка мелена - 1 ч. л.
    Олія рослинна - 2 ст. л.
    Масло вершкове - 50 г
    Сир (російський натертий) - 100 г
    Кріп
    Приготування:
    Для приготування булочок я приготувала дріжджове тісто опарним способом.
    В теплому кефірі (у мене було кисле домашнє молоко) розчинити дріжджі, додати цукор і 2 ст.л. борошна. Опару накрити і залишити в теплому місці. Щоб піднялася шапка.
    просіяти Борошно, додати до неї сіль, опару і 2 столових ложки рослинної олії. Тісто розділити на дві частини. Одна частина повинна бути в два рази більше інший. В меншу частину додати чайну ложку солодкої паприки.
    Місити, щоб паприка рівномірно розподілилася по тесту. Поставити тісто в тепле місце, накривши плівкою на годину, щоб тісто підійшло.
    Обидві частини тесту розділити на 10 шматочків. Розкачати шматочки в овали. Причому кольоровий овал повинен бути трохи коротше білого і в два рази вже.
    Вершкове масло розтопити і пензликом змастити поверхню овалов.Посыпать тісто натертим сиром, кропом.
    Кольорову частина покласти на білу так, щоб вона трохи виступала. Білий овал скласти навпіл наступним чином. Злегка притиснути та згорнути рулетиком.
    Рулетики я поклала в формочки для мафінів. Мені сподобалося в них випікати булочки. І поставила на сходження на 20 хвилин.
    Випікати булочки 15 хвилин при 180* до рум ’ яного кольору.
    Вранці булочки можна поставити на 10 секунд у мікрохвильовку, вони будуть теплі, як тільки що з духовки…
    Заварюємо чашкою ароматного чаю.
    Фото і рецепт: Лианда