Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    Борошно пшеничне - 250 р
    Молоко - 125 мл
    Дріжджі (пресовані) - 12 р
    Цукор (в тісто - 40 г; в начинку - 40 г) - 80 г
    Масло вершкове - 60 г
    Сіль
    Яйце - 1 шт
    Сир - 200 г
    Смородина чорна (заморожена)
    Цукрова пудра - 2 ст. л.
    Ванільний цукор - 1 пакет.
    Приготування:
    Для дріжджового тесту я завжди роблю опару. В теплому молоці розмішую дріжджі, цукор і дві ложки борошна. Залишаю в теплому місці, поки не утворюється така «шапка».
    Потім в борошно (борошно потрібно обов'язково просіяти) додаю опару, дрібку солі і розтоплене вершкове масло. Тісто потрібно добре вимісити. Воно виходить приємне, еластичне. Накрити миску плівкою і залишити на годину, щоб підійшло.
    А ми займемося сирною начинкою. У сир додати 40 г цукру, жовток одного яйця, ванільний цукор. У мене сир домашній - щільний. Якщо вам начинка здається рідкої, додайте ложку борошна.
    Готове тісто потрібно розкачати товщиною 5-7 мм на яка була вкрита борошном дошці. Вирізати гуртки. Я випікала булочки у формах для мафінів. Кола вирізала за розміром форми. Їх у мене вийшло 24.
    Потім маленьким стаканчиком у 12 кіл потрібно видавити середину, щоб вийшло колечко. Маленькі серединки-«ґудзики» я потім просто спекла.
    Ви можете випікати булочки просто на аркуші. Тільки звертаю вашу увагу, що верхнє колечко не повинно бути тонким, щоб начинка з ягід не текла через верх.
    Кола покласти на дно форми, зверху - кільця. Змащувати тісто нічим не потрібно.
    серединку насипати смородину. Ви можете замінити її варенням з кислинкою. Але тоді цукру в сир кладіть менше.
    На ягоди укладіть сирну начинку.
    Булочки поставте хвилин на 10 на сходження в теплому місці.
    Відправляйте в духовку на 15 хв. при 180*.
    Тим часом збийте білок, що залишився з 2 ст.л. цукрові пудри і дрібкою солі до гострих піків. І з кондитерського мішка потрібно висадити білок на булочки. (У мене такого пристосування немає, тому вийшло не зовсім гарно…)
    Та відправляйте булочки ще хвилин на 10 в духовку, щоб білок загнітилася.
    Булочки виходять м'які, солодкі, з приємною кислинкою ягід чорної смородини і з повітряної шапочкою білка…
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Лианда