Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Я давній шанувальник сиру! Люблю його в чистому вигляді і люблю використовувати його як інгредієнт у стравах. А ось з недавніх пір я відкрила ще одну симпатію - житнє борошно. І коли мені попався рецепт коржів, де поєдналися два цих найулюбленіших продукту, я не роздумуючи, спекла їх. І не розчарувалася! М'які, пишні коржі, особливо смачні ще теплими, виявилися зовсім не кислі! Але назва я все ж вирішила зберегти…
    Джерело carina-forum
    Інгредієнти:
    * Сир - 250 р
    * Кефір - 100 мл
    * Борошно житнє - 300 г
    * Мед - 1 ч. л.
    * Рослинна олія - 1 ст. л.
    * Сода - 1 ч. л.
    * Сіль - 1/2 ч. л.
    Приготування:
    Для приготування цих коржів нам потрібно змішати в мисці кефір, мед, і рослинне масло. І трохи збити віничком. Додати сир і все добре розмішати. Мені допоміг у цій справі блендер.
    Сир я завжди беру домашній - з ринку. Він жирний і щільний. Якщо сир буде більш мокрий, то потрібно потім трохи збільшити кількість борошна.
    В іншій мисці змішати борошно, сіль і соду. У кефирно-сирну суміш поступово додати борошно і добре перемішати. Тісто виходить трохи липке, але не раджу забивати його борошном. Тісто скачати в кулю, загорнути в плівку і поставити в холодильник на 15-20 хвилин.
    Дошку рясно посипати борошном і розкачати тісто в пласт товщиною 1,5 см. Вирізати з нього кола… або квадратики. Тут вже, що підкаже вам ваша фантазія. Я склянкою видавила кола. Раджу ободок склянки занурювати в борошно перед кожним витискуванням нового гуртка.
    Гуртки наколоти вилкою в декількох місцях і викласти на бумагу.Выпекать при температурі 180* 20-25 хвилин до готовності. Орієнтуйтеся на свою духовку.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Лианда