Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
Борошно пшеничне - 220-250 р
Дріжджі (сухі; ложка з верхи) - 1 ч. л.
Молоко (тепле) - 80 мл
Цукор - 1 ч. л.
Сіль - 1 ч. л.
Олія (тісто - 1 ст.л; для смаження - 2 ст.л) - 3 ст. л.
Сметана (10 % жирності) - 50 г
Приготування:
В теплому молоці дріжджі розвести і цукор. Залишити на 10 хв. Додати просіяне борошно, потім сметану, сіль і масло. Замісити еластичне, не круте тісто.
Краще не додавати всю борошно відразу, дивитися по консистенции.Убрать для підйому в тепло.
Тісто розділити на п'ять частин. Я використовувала ваги, щоб коржі вийшли однакові.
Розкачати качалкою коржі, не тонко. Залишити на 15-20 хв.
Смажити млинці на середньому вогні або випікати в духовці (температура 220*, 10-15 хв.).
Подавати гарячими.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Марія По