Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    Борошно пшеничне - 220-250 р
    Дріжджі (сухі; ложка з верхи) - 1 ч. л.
    Молоко (тепле) - 80 мл
    Цукор - 1 ч. л.
    Сіль - 1 ч. л.
    Олія (тісто - 1 ст.л; для смаження - 2 ст.л) - 3 ст. л.
    Сметана (10 % жирності) - 50 г
    Приготування:
    В теплому молоці дріжджі розвести і цукор. Залишити на 10 хв. Додати просіяне борошно, потім сметану, сіль і масло. Замісити еластичне, не круте тісто.
    Краще не додавати всю борошно відразу, дивитися по консистенции.Убрать для підйому в тепло.
    Тісто розділити на п'ять частин. Я використовувала ваги, щоб коржі вийшли однакові.
    Розкачати качалкою коржі, не тонко. Залишити на 15-20 хв.
    Смажити млинці на середньому вогні або випікати в духовці (температура 220*, 10-15 хв.).
    Подавати гарячими.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Марія По