Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* борошно пшеничне для хлібопечення 500 г
* вода 350 мл
* дріжджі живі 10 г
* сіль 10 г
для начинки:
* панчета або грудинка 250 г
* сметана жирна 250 г
* яйця 3 шт.
* цибуля-порей 1 шт.
* оливкова олія 1 ст. л.
* сіль, перець за смаком
* мускатний горіх на кінчику ножа
* тертий сир Грюйєр
Розчинити дріжджі в невеликій кількості води. Решту воду вилити в каструлю. Додати сіль. Вилити дріжджі. Всипати борошно - вимісити тісто до однорідного стану. Скачати в кулю і залишити "відпочивати" на 1 годину.
Для приготування начинки розігрійте олію в сковороді. Панчетту нарізати і обсмажити на сковороді. Цибуля-порей нарізати і викласти на сковороду. В миску вилити сметану, розбити яйця. Всипати мускатний горіх. Масу посолити, перемішати всі. Додати в масу обсмажену грудинку з цибулею, перемішати.
Розділити тісто на дві частини, кожну розкачати в коло. Перенести тісто у форму, змащену маслом. Розкласти по тесту начинку. Посипати пиріг тертим сиром. Поставити форму з пирогом в розігріту до 200 градусів духовку. Запікати до готовності близько 30-35 хвилин.
Готовий пиріг розрізати на порційні шматки і подати до столу. Приємного апетиту!