Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * борошно пшеничне для хлібопечення 500 г
    * вода 350 мл
    * дріжджі живі 10 г
    * сіль 10 г
    для начинки:
    * панчета або грудинка 250 г
    * сметана жирна 250 г
    * яйця 3 шт.
    * цибуля-порей 1 шт.
    * оливкова олія 1 ст. л.
    * сіль, перець за смаком
    * мускатний горіх на кінчику ножа
    * тертий сир Грюйєр
    Розчинити дріжджі в невеликій кількості води. Решту воду вилити в каструлю. Додати сіль. Вилити дріжджі. Всипати борошно - вимісити тісто до однорідного стану. Скачати в кулю і залишити "відпочивати" на 1 годину.
    Для приготування начинки розігрійте олію в сковороді. Панчетту нарізати і обсмажити на сковороді. Цибуля-порей нарізати і викласти на сковороду. В миску вилити сметану, розбити яйця. Всипати мускатний горіх. Масу посолити, перемішати всі. Додати в масу обсмажену грудинку з цибулею, перемішати.
    Розділити тісто на дві частини, кожну розкачати в коло. Перенести тісто у форму, змащену маслом. Розкласти по тесту начинку. Посипати пиріг тертим сиром. Поставити форму з пирогом в розігріту до 200 градусів духовку. Запікати до готовності близько 30-35 хвилин.
    Готовий пиріг розрізати на порційні шматки і подати до столу. Приємного апетиту!