Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Дуже частий "гість" в моєму будинку вранці у вихідні. Тому як встав, швиденько посмажив і вже смачно-привкусно снідаєш в колі улюбленої родини! Я підібрала для себе ідеальне співвідношення інгредієнтів (дуже вже часто готувала оладики і була можливість експериментувати) - саме кефір+сметана. Не претендую на панацею, але, як мінімум, рекомендую спробувати.
    Інгредієнти:
    кефір (у мене 2,5 %) - 250 мл;
    сметана (у мене 20 %) - 250 мл;
    яйця - 2 шт;
    цукор - 4 ч.л.;
    сіль - щіпка;
    сода - 1/2 ч.л.;
    оцет (лимонний сік) - 1ч.л.;
    борошно - 6 ст.л. з гіркою;
    сметана для подачі (у мене 30 %), варення (у мене малинове).
    Розбиваємо яйця в миску і перемішуємо їх до однорідності віночком, з хвилину.
    Потім вливаємо кефір, сметану і знову перемішуємо. Потім гасимо соду оцтом або лимонним соком і знову ж перемішаємо. Додаємо сіль і цукор і перемішуємо знову.
    Далі всипаємо відразу всю борошно (в ідеалі її просіяти) і перемішуємо до однорідності, щоб не було грудочок. Тісто повинно вийти, як густа сметана.
    Розігріваємо сковорідку (краще важку, чавунну) з рослинним маслом і викладаємо туди оладки столовою ложкою.
    Смажимо хвилину-півтори на середньому вогні до появи знизу золотистої кайомочки: тоді акуратно перевертаємо.
    Якщо вогонь буде дуже сильним, то "сирий" верх оладка буде дуже рідкий і перевертати їх буде складно, вони будуть розтікатися. Страшного в цьому немає нічого, просто незручно.
    А ось якщо вогонь зробити середнім, то, коли золотинки внизу з'являться, верх злегка загусне і ви швидко перевернете оладок без деформації оного.
    І з другої сторони смажимо 2 хвилини.
    Складуємо готові "вироби" в миску. Раджу накривати кришкою, щоб вони не охолонули, поки ви смажите наступну партію (та не перед виборами буде сказано).
    Подаємо зі сметаною або вашим улюбленим варенням. А ще смачно зі згущеним молоком. Дивіться, щоб не з ’ їли разом з мискою.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна.