Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Я так давно хотіла приготувати цей десерт і нарешті вирішила це зробити! Закупила всі продукти, перечитала всі коментарі в оригіналі і приступила. І в самий розпал приготування виявила, що у мене немає необхідної кількості цукрової пудри..
Засмутилася жахливо, але вирішила закінчити, замінивши цукром. З-за цієї заміни середній шар тістечка у мене вийшов дуже тонкий, але на смак це не вплинуло! Смак божественний!
Нам знадобиться:
масло вершкове (для основи - 100 м; для крему - 70 г; для глазурі - 80 м) - 250 г;
цукор - 50 г;
какао-порошок - 5 ст. л.;
яйце куряче (трохи збите) - 1 шт;
ванілін - 1 ч. л.;
вафельна крихта - 1,5 склянки;
стружка кокосова - 1 склянка.;
горіхи волоські (рубані) - 0,5 склянки;
пудинг ванільний (в порошку) - 3 ст. л.;
молоко - 50 мл;
цукрова пудра - 2.5 склянки;
шоколад чорний - 200 г.
Приготування:
Спочатку готуємо основу: 100 г. масла розтопити в каструльці. Додати цукор і какао і перемішати до однорідної маси. Вмішати яйце і ванілін і зняти з вогню.
Додати вафельні крихти (я замінила залишилися у мене подрібненим шоколадним крекерами і не пошкодувала), кокосову стружку, горіхи і добре вимішати.
Викласти масу, що вийшла в змащену слив. маслом квадратну форму і спресувати. Форма не повинна бути широкою. Ставимо в холодильник на 20 хвилин.
Тепер готуємо кремову прошарок. Для цього 70 р. розм'якшеного масла збиваємо міксером до кремоподібного стану.
Додаємо порошок для приготування ванільного пудингу і молоко. Продовжуючи збивати, додаємо цукрову пудру.
Виливаємо суміш поверх основи і ставимо в холодильник, поки цей шар не загусне.
Тепер залишилося приготувати шоколадний топпінг. Шматочки шоколаду і масло, що залишилося потрібно розтопити в каструльці і трохи охолодити.
Виливаємо шоколад третім шаром у форму і ставимо в холодильник, але лише доти, доки шоколад не почне тверднути.
Фото і рецепт: horo6aya