Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Цей шоколадний кекс сподобався мені вже давно, його рецепт я вирізала в якомусь журналі і ось на день закоханих приготувала таки! Кекс вийшов у міру солодким з рихлим, розсипчатою, дуже шоколадною структурою. Дуже смачний і легкий в приготуванні.
Інгредієнти:
* Борошно (в тісто) - 200 г
* Цукор (в тісто) - 200 г
* Какао (в тісто) - 60 г
* Сода (в тісто) - 1 ч. л.
* Кефір (в тісто) - 1 склянка.
* Вершкове масло (в тісто) - 110 г
* Ванілін (в тісто, на кінчику ножа)
* Сметана (в глазур) - 2 ст. л.
Рецепт:
у мисці Змішайте борошно, цукор, какао і соду, перемішайте.
Потім додайте кефір, розтоплене вершкове масло і ванілін.
В оригіналі рецепту пропонувалося в молоко влити 1 ст. л. оцту і дати скиснути, а я вирішила використовувати кефір.
Ретельно розмішайте.
Форму для випічки злегка змастіть маслом, присипте борошном, дно застеліть папером. Викладіть тісто в підготовлену таким чином форму.
У центрі зробіть поглиблення, щоб піднялося рівномірно. Розігрійте духовку до 170 гр. і випікайте 60 хв.
Для глазурі змішайте цукор, какао, сметану. Поставте на маленький вогонь і постійно помішуючи, доведіть до кипіння.
Потім додайте масло і проваріть до його розчинення.
Охолодіть і глазур готова.
В оригіналі рецепту глазур готувалася так: 2 скл. цукрової пудри змішайте з какао, потім додайте масло і за необхідності окріп для отримання густої і м'якою глазурі.
Намажте зверху шоколадну глазур і прикрасьте за своїм бажанням. Я поверх глазурі намалювала збитими вершками серце, посипала тертим шоколадом і декорувала цукровими сердечками.
Для любителів солодкого, напевно, варто або збільшити кількість цукру в тесті, або зробити дуже солодку глазур, як пропонувалося в оригінальному рецепті. Для мене було якраз так як я і зробила.
Єдине в наступний раз я розріжу його уздовж на дві-три шари та промастю їх збитими вершками. На мій погляд, вони ідеально сюди підходять. Хоча, думаю вийде дуже смачний тортик і з яких-небудь іншим кремом.
А для швидкого варіанти цілком підійде і так просто з шоколадною глазур'ю зверху.
Фото і рецепт: Yulya