Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Який смак у осені? Звичайно солодкий, маковий, з нотками граната і лимона, присмачений коричневим цукром і медом. Смак літнього спогади про теплі і купаннях, яскравих кольорах, - все це приходить восени, коли ввечері так хочеться затишку і солодощі. І звичайно ця осінь з поваренком так різноманітна своїми выпечками, так що нудьгувати нам думаю не доведеться.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне - 2 склянки.
Мак харчової - 4 ст. л.
Мед - 1 ст. л.
Яйця - 4 шт
Сода - для тесту - 1 ч. л.
Розпушувач тесту - 1 ч. л.
Лимон (цедра ) - 2 ст. л.
Гранат (сік) - 1 склянка.
коричневий Цукор - 1 склянка.
оливкова Олія - 2 ст. л.
Сіль - 1 ч. л.
Кориця ваніль - 1 ч. л.
Желатин кристалічний (для підливки) - 1/2 ч. л.
Гвоздика мелена - 1/2 г. л.
Приготування:
Як зазвичай у двох посудах змішаємо в одній борошно, розпушувач і спеції для тіста, а в інший яйця.
Коричневий цукор склянку візьмемо. Зіб'ємо разом з яйцями.
Цедру від цілого лимона додамо борошно й з'єднаємо з яєчною солодкістю. Додамо трохи меду і лимонного соку.
Гранат вичавимо, додамо в суміш, яку добре перемішуємо і олія оливкова туди ж.
Мак додамо останнім штрихом . Перемішуємо хорошенько.Выкладываем у форму для запікання і ставимо в піч 180С на годину.
Поки кекс печеться приготуємо підливу - гранатовий сік підігріти і додати желатин пів чайної ложки.
Кекс готовий - виймаємо. Поллємо зверху гранатовим сиропом. Прикрасимо і присыпем гранатовими зернятками і меленим мигдалем і подаємо!
Автор: ХельгаС