Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Кекс дуже смачний, особливо коли свіжий. Розсипчастий, але не сухий. З сильним фруктовим ароматом. При їжі дуже сильно відчуваються горіхи. Замість мигдалю можна використовувати лісові горіхи.
    Замість цілих лісових горіхів в якості наповнювача можна покласти родзинки, курагу, чорнослив. З сухофруктами кекс буде ще більш соковитим. А якщо до того ж попередньо вимочити їх в коньяку, то аромат кексу буде дивним.
    СКЛАД
    100г вівсяних пластівців "Геркулес", 100г мигдалю, 4 яйця, 1/2~2/3 склянки цукру, щіпка солі, 1,5 год ложки розпушувача, 80г вершкового масла, 1 ст. ложка какао, при бажанні - 0,5 склянки смаженого фундука або будь-яких сухофруктів
    "Геркулес" розмолоти в кавомолці в борошно.
    в кавомолці розмолоти мигдаль.
    Якщо в тісто буде додаватися фундук, мигдаль розмолоти до стану борошна. Якщо фундук додаватися не буде, краще, щоб мигдаль стовчені до розміру рисины або горошини.
    Міксером збити яйця з сіллю і цукром.
    Додати розм'якшене масло і розпушувач і знову збити.
    Всипати вівсяне борошно, мелений мигдаль і какао. Перемешать.Положить фундук або сухофрукти і перемішати ложкою.
    У форму для випічки покласти фольгу, щоб краю фольги звисали назовні.
    Змастити олією.
    Викласти тісто і розрівняти.
    Зверху форму затягнути ще одним листом фольги.
    Духовку розігріти до t=220|C і випікати кекс ~50 хвилин.
    Готовність перевіряти пробій на суху сірник.
    Готовий кекс вийняти з форми і обсипати через ситечко цукровою пудрою.