Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Кекс дуже смачний, особливо коли свіжий. Розсипчастий, але не сухий. З сильним фруктовим ароматом. При їжі дуже сильно відчуваються горіхи. Замість мигдалю можна використовувати лісові горіхи.
Замість цілих лісових горіхів в якості наповнювача можна покласти родзинки, курагу, чорнослив. З сухофруктами кекс буде ще більш соковитим. А якщо до того ж попередньо вимочити їх в коньяку, то аромат кексу буде дивним.
СКЛАД
100г вівсяних пластівців "Геркулес", 100г мигдалю, 4 яйця, 1/2~2/3 склянки цукру, щіпка солі, 1,5 год ложки розпушувача, 80г вершкового масла, 1 ст. ложка какао, при бажанні - 0,5 склянки смаженого фундука або будь-яких сухофруктів
"Геркулес" розмолоти в кавомолці в борошно.
в кавомолці розмолоти мигдаль.
Якщо в тісто буде додаватися фундук, мигдаль розмолоти до стану борошна. Якщо фундук додаватися не буде, краще, щоб мигдаль стовчені до розміру рисины або горошини.
Міксером збити яйця з сіллю і цукром.
Додати розм'якшене масло і розпушувач і знову збити.
Всипати вівсяне борошно, мелений мигдаль і какао. Перемешать.Положить фундук або сухофрукти і перемішати ложкою.
У форму для випічки покласти фольгу, щоб краю фольги звисали назовні.
Змастити олією.
Викласти тісто і розрівняти.
Зверху форму затягнути ще одним листом фольги.
Духовку розігріти до t=220|C і випікати кекс ~50 хвилин.
Готовність перевіряти пробій на суху сірник.
Готовий кекс вийняти з форми і обсипати через ситечко цукровою пудрою.