Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * 200 г закваски для хліба
    * 350 г борошна з цільнозерновий пшениці
    * 325 р теплої води
    * сіль за смаком
    Приготування:
    В ємність насипати борошно. Шматочками рвати і додавати закваску, перемішуючи її руками з борошном. Влити воду. За допомогою лопатки замісити тісто. Тепер перекласти тісто на робочу поверхню, не подпыляя її борошном. Посолити тісто за смаком, продовжити заміс.
    місити Тісто до тих пір, поки він не перестане прилипати до робочої поверхні і не стане пружним і еластичним. Потім подпылить стіл борошном, зробити ще один заміс. Сформувати кулю. Перекласти його в ємність, закрити рушником і залишити в теплому місці на 1-2 години.
    Формування батона
    Тісто викласти на присипану борошном, робочу поверхню, надати йому руками прямокутну форму. Загорнути одну частину тіста до центру, притиснути руками. Загорнути другу частину до центру і шов притиснути руками. Згорнути тісто навпіл. І з'єднати кінці. Розгорнути швом вгору і притиснути долонею. Перекласти хліб у форму, змащену маслом.
    Накрити рушником і дати постояти близько 1-2 годин. Духовку розігріти до 200 градусів, збризнути водою з пулевизатора. Поставити форму з хлібом, ще раз збризнути і закрити духовку. Випікати 15 хвилин. Потім знову збризнути духовку водою і випікати хліб до готовності (приблизно 15 хвилин).
    Готовність хліба перевіряти наступним чином: постукати по скоринці, якщо звук глухий - хліб готовий. Витягнути хліб з форми, дати йому повністю схолонути на решітці. Приємного апетиту!