Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
Тісто:
150 мл вершків,
3 яйця,
100 г вершкового масла,
200 г борошна.
Крем:
200 мл вершків,
3 яєчних жовтки,
30 г борошна,
100 г цукру,
50 г вершкового масла,
1 м ваніліну.
Глазур:
50 г шоколаду,
2 ст. ложки вершкового масла.
Приготування:
У невеликій каструлі розігріти вершки і розпустити в них вершкове масло.
Довести до кипіння. Потроху всипати борошно, постійно помішуючи.
Коли тісто стане відходити від стінок зняти з вогню і перекласти в миску. За допомогою міксера з насадками спиральками ввести по одному яйцю постійно заважаючи тісто.
Коли тісто стане еластичним, перекласти тісто в шприц кондитерський мішечок або.
Деко застелити пергаментом змазаним рослинним маслом. Викласти невеликими порціями тісто на відстані один від одного.
Випікати 15 хвилин при температурі 220 ° С.
Вершки для крему вилити в каструлю і поставити на вогонь, довести до кипіння.
Жовтки збити з цукром та ваніліном. Додати борошно.
В миску з жовтками влити гарячі вершки і збити віничком, перелити назад в каструлю і поставити на повільний вогонь постійно помішуючи. Коли маса загусне, зняти з вогню і дати охолонути.
Вбити вершкове масло. Крем готовий.
Для глазурі, в мікрохвильовій печі розтопити шоколадку і змішати з вершковим маслом до однорідної консистенції.
Начинити еклери кремом за допомогою кондитерського шприца. Викласти на тарілку і полити глазур'ю.
Приємного апетиту в Новому році!