Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
для тіста:
масло вершкове - 150 г;
борошно - 3 склянки (450 г);
сметана (30% жирність) - 7 ст. л. (50 г);
цукор (пудра) - 4-5 ст.л. (60 г);
яйце - 2 шт.;
розпушувач - 1/2 ч. л.;
сіль - 1 ч.л.;
лимон (цедра) - 1/2 шт.;
для начинки:
сир (18% жирність) - 300 г;
цукор (пудра) - 100 г;
яйце (білок);
ванільна есенція - 1 кавова ложка.
Для тесту вершкове масло (кімнатної температури) міксером розтерти з цукровою пудрою. При працюючому міксері додати яйця, сметану і сіль. Лимон вимити, витерти насухо серветкою і натерти цедру на дрібній тертці. Додати в масляну суміш цедру.
Поступово, розмішуючи вилкою, додати просіяне борошно, змішану з розпушувачем. Тісто не треба довго місити, воно має бути м'яким.
Для начинки сир протерти через сито. Білок збити з цукровою пудрою до стійких піків. Додати ванільну есенцію. Перемішати начинку.
Викласти тісто на припудрену борошном дошку, розділити на 4 частини. По черзі кожну частину розкачати в пласт товщиною 3-5 мм. Формочкою вирізати гуртки діаметром близько 6 см (у мене формочка для печива, з хвилястими краями).
На кожен гурток покласти 1/2 ч.л. начинки. Скласти гурток навпіл. Притиснути тільки з найвіддаленіших куточків, щоб начинка трохи вилазила через краю, але з-за защипів з боком сочні не змогли розкритися під час випічки.
Розкласти сочні на деко, застелений пекарської папером. Кожен сочень змастити збитим жовтком. Випікати при 180 З близько 30 хвилин. Гарячі сочні перекласти з дека на тарілку, при бажанні посипати цукровою пудрою.
Фото і рецепт: Олена Покровська