Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    для тіста:
    масло вершкове - 150 г;
    борошно - 3 склянки (450 г);
    сметана (30% жирність) - 7 ст. л. (50 г);
    цукор (пудра) - 4-5 ст.л. (60 г);
    яйце - 2 шт.;
    розпушувач - 1/2 ч. л.;
    сіль - 1 ч.л.;
    лимон (цедра) - 1/2 шт.;
    для начинки:
    сир (18% жирність) - 300 г;
    цукор (пудра) - 100 г;
    яйце (білок);
    ванільна есенція - 1 кавова ложка.
    Для тесту вершкове масло (кімнатної температури) міксером розтерти з цукровою пудрою. При працюючому міксері додати яйця, сметану і сіль. Лимон вимити, витерти насухо серветкою і натерти цедру на дрібній тертці. Додати в масляну суміш цедру.
    Поступово, розмішуючи вилкою, додати просіяне борошно, змішану з розпушувачем. Тісто не треба довго місити, воно має бути м'яким.
    Для начинки сир протерти через сито. Білок збити з цукровою пудрою до стійких піків. Додати ванільну есенцію. Перемішати начинку.
    Викласти тісто на припудрену борошном дошку, розділити на 4 частини. По черзі кожну частину розкачати в пласт товщиною 3-5 мм. Формочкою вирізати гуртки діаметром близько 6 см (у мене формочка для печива, з хвилястими краями).
    На кожен гурток покласти 1/2 ч.л. начинки. Скласти гурток навпіл. Притиснути тільки з найвіддаленіших куточків, щоб начинка трохи вилазила через краю, але з-за защипів з боком сочні не змогли розкритися під час випічки.
    Розкласти сочні на деко, застелений пекарської папером. Кожен сочень змастити збитим жовтком. Випікати при 180 З близько 30 хвилин. Гарячі сочні перекласти з дека на тарілку, при бажанні посипати цукровою пудрою.
    Фото і рецепт: Олена Покровська