Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
манна крупа - 120г;
борошно - 140г;
молоко (тепле) - 300 мл;
цукор - 4 ст.л.;
сіль - 1/4 ч.л.;
дріжджі (сухі розчинні) - 1 ч.л.;
яйце - 1 шт.
Приготування:
в миску Просіяти борошно, змішати з манкою, сіллю й цукром. Додати дріжджі, знову перемішати. В іншій мисці трохи збити яйце і перемішати з теплим молоком.
У центрі борошняний суміші зробити колодязь, влити молочно-яєчну суміш і перемішувати вилкою (або міксером на низькій швидкості), поки маса не стане за консистенцією схожа на рідкої сметани.
Накрити миску з тістом кухонним рушником. Поставити в тепле місце на 2 години (поки обсяг не збільшиться вдвічі). Однієї години мало, дайте манці розбухнути.
Нагріти сковороду на великому вогні, зменшити нагрівання до помірного, налийте в сковороду трохи рослинної олії і розподілити по дну сковороди. Перемішати підійшло тісто і ложкою виливати в сковороду невеликими порціями.
Смажити оладки з одного боку, поки поверхня перестане виглядати вологою і покриється дірочками. Перевернути і смажити з іншого боку до рум ’ яної скориночки. Готові манні оладки подавати гарячими з вершковим маслом, медом або сметаною.
Фото і рецепт: Олена Покровська