Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    рідкий мед 2 ст. л.
    вершкове масло 200 г
    ванільний цукор 1 пачка
    коричневий цукор 80 г
    яйця 2 шт.
    борошно 200 г
    розпушувач 1/2 ч. л.
    суміш прянощів: імбир, кайєнський перець, мускатний горіх на 1/4 ч. л.
    кориця 2 ч. л.
    курага 100 г
    вершкове масло для подачі
    Спосіб приготування:
    викласти В каструлю мед і цукор, поставить ьее на плиту і підігрівати на невеликому вогні. Додати в каструлю вершкове масло.
    Всипати ванільний цукор, розтопити все на повільному вогні. Коли цукор повністю розчиниться, довести вміст до кипіння і прокип ’ ятіть суміш 1 хвилину.
    Потім каструлю зняти з плити і остудити. В посудині змішайте всі спеції. Борошно просійте через сито. Додайте розпушувач, перемішайте.
    медова-вершкову масу додайте по одному яйцю. Ретельно все перемішайте. Всипте поступово борошно. Курагу наріжте дрібним кубиком і додайте в тісто, перемішайте.
    Форму для кексу застеліть папером для випічки. Влити тісто у форму. Розігрійте Духовку до 180 градусів. Поставте форму з кексом в духовку .
    Запікайте близько 50-60 хвилин до готовності. Перевіряйте готовність з допомогою дерев'яної палички.
    Готовий кекс охолодити у формі, потім витягти. Нарізати кекс на тонкі скибочки.
    Подавати кекс рекомендується з маслом, хоча і без нього це чудовий святковий десерт до кави або чаю.
    Приємного апетиту!