Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
рідкий мед 2 ст. л.
вершкове масло 200 г
ванільний цукор 1 пачка
коричневий цукор 80 г
яйця 2 шт.
борошно 200 г
розпушувач 1/2 ч. л.
суміш прянощів: імбир, кайєнський перець, мускатний горіх на 1/4 ч. л.
кориця 2 ч. л.
курага 100 г
вершкове масло для подачі
Спосіб приготування:
викласти В каструлю мед і цукор, поставить ьее на плиту і підігрівати на невеликому вогні. Додати в каструлю вершкове масло.
Всипати ванільний цукор, розтопити все на повільному вогні. Коли цукор повністю розчиниться, довести вміст до кипіння і прокип ’ ятіть суміш 1 хвилину.
Потім каструлю зняти з плити і остудити. В посудині змішайте всі спеції. Борошно просійте через сито. Додайте розпушувач, перемішайте.
медова-вершкову масу додайте по одному яйцю. Ретельно все перемішайте. Всипте поступово борошно. Курагу наріжте дрібним кубиком і додайте в тісто, перемішайте.
Форму для кексу застеліть папером для випічки. Влити тісто у форму. Розігрійте Духовку до 180 градусів. Поставте форму з кексом в духовку .
Запікайте близько 50-60 хвилин до готовності. Перевіряйте готовність з допомогою дерев'яної палички.
Готовий кекс охолодити у формі, потім витягти. Нарізати кекс на тонкі скибочки.
Подавати кекс рекомендується з маслом, хоча і без нього це чудовий святковий десерт до кави або чаю.
Приємного апетиту!