Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Цей рецепт я "підгледіла" у геніального Джеймі Олівера. Він дуже простий і порадує вас і ваших близьких. Мені дуже сподобалася ідея тесту з грушею! Спробуйте!
Інгредієнти (на 12-15 млинців):
* молоко - 500 мл;
* борошно - в мірному склянці 500 мл (за шкалою рідини);
* яйце - 1 шт;
* груша - 1 шт;
* цукор - 4 ч.л.;
* йогурт - 500 мл.
У рецептурі береться 2 однакові чашки - одна з молоком, друга з борошном. Так як у мене немає пів-літрових чашок, я взяла мірний стакан і відміряла 500 мл молока, і 500 мл борошна (за шкалою рідини!).
Розбиваємо в миску яйце, розмішуємо його трохи віночком. Приблизно в половині молока розмішайте всю борошно до однорідного стану і тільки потім, додайте молоко, що залишилося.
Це для того, щоб не було грудок. Якщо ви впевнені в силі свого замісу, лейте молоко все відразу і всю борошно висипайте сміливо, мені так зручніше.
Чистимо грушу і трьом її на крупній тертці разом з шкірою. Додаємо в тісто цукор і грушу.
Випікаємо млинці на сковорідці (на вершковому маслі до золотистого кольору з 2-х сторін (за 1-2 хвилини з кожного боку). Коли краю зазолотятся, пора перевертати. Вогонь середній.
Я виливала їх невеликий ополоником, на великій сковороді поміщається 3 млинці за раз.
Приблизно ось так.
Подаємо з персиковим йогуртом.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна (і Джеймі Олівер)