Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * молоко - 0,5 л;
    * яйце - 1 шт;
    * борошно - 8 ст.л. (повних, з невеликою гірочкою);
    * цукор - 3 ч.л.;
    * щіпка солі.
    * печінковий паштет - 500 гр (рецепт тут);
    * солоні огірки - 5 невеликих шт (приблизно 250 гр);
    * кріп - 5 гілочок;
    * вершкове масло - 20 гр.
    Наливаємо в чашу блендера молоко, зверху акуратно, не розмішуючи, насипаємо борошно, цукор, сіль, яйце і збиваємо.
    Готове тісто залишаємо стояти хвилин на 30.
    Поки варто тісто, робимо начинку: ріжемо дрібним кубиком огірки і змішуємо з паштетом.
    Я використовувала домашній з курячої печінки (рецепт тут), але ви можете взяти магазинний... Самі все розумієте...
    Дрібно порізати кріп і вимішати в паштет з огірками. Начинка готова.
    Додаємо в тісто рослинна олія (3 ст.л.) і акуратно перемішуємо. Перший раз (тільки! потім своє зробить масло в тесті) на розігріту пательню крапаємо краплю масла.
    Виливаємо ополоником порцію тесту на сковорідку і перевертаємо після того, як краю зарум'яняться і з'являться на тесті бульбашки.
    Смажимо на іншій стороні. На кожну сторону потрібно приблизно по хвилині-півтори.
    На готовий млинець кладемо 1-1,5 ст.л. начинки. І звертаємо трикутником, пальчиками акуратно розрівнюючи начинку в млинці.
    Перед подачею обсмажуємо готові млинці на сковорідці з додаванням чуточки вершкового масла буквально за півхвилини з кожної сторони.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна