Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Здрастуйте, дорогі друзі! Хочу поділитися з Вами сімейним рецептом ніжного пісочного печива. Рецепт простий, безпрограшний, для початківців господарок, і не тільки. Виходить завжди!
Інгредієнти:
* Масло вершкове - 200 г
* Борошно пшеничне - 2 склянки.
* Цукрова пудра - 150 г
* Жовток яєчний - 4 шт
* Розпушувач тесту - 1 ч. л.
* Сіль (щіпка)
* Арахіс (для прикраси, за бажанням) - 10 шт
* Посипання кондитерська (для прикраси, за бажанням)
Приготування
Готуємо необхідні інгредієнти.
Масло беремо кімнатної температури і починаємо збивати міксером з цукровою пудрою до кремоподібного стану.
Додаємо жовтки і продовжуємо збивати до пишної маси.
Цукор повинен повністю розчинитися. Далі просіваємо мучку з рахрыхлителем і швиденько ложкою замішуємо тісто.
Довго заважати не треба, тісто «затягнеться» і стане жорстким.
Вийде м'яке тісто. Я його викладаю на харчову плівку і за допомогою неї прокатую кілька разів тісто, формуючи з нього ось таку "ковбаску" діаметром 4-5 см.
Руками не чіпати, тісто тане від тепла!
Далі скачуємо тісто в плівку і ставимо в холодильник мінімум на 30 хвилин. Чим довше, тим краще! Це тісто любить холод.
Дістаємо й нарізаємо гострим ножем на рівні кружечки.
Викладаємо печиво на деко на відстані 3-4 см один від одного. Зверху прикрашаємо, ніж ясочка забажає. Я dented горішок і прикрасила кондитерської посипанням.
Відправляємо в розігріту духовку (220) приблизно на 10-12 хвилин, до зарумянивания!
Дістаємо і відразу прибираємо з дека. Печиво швидко охолоджується і стає крихким!
смачного Вам і вашим близьким!
Автор: светинька