Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Здрастуйте, дорогі друзі! Хочу поділитися з Вами сімейним рецептом ніжного пісочного печива. Рецепт простий, безпрограшний, для початківців господарок, і не тільки. Виходить завжди!
    Інгредієнти:
    * Масло вершкове - 200 г
    * Борошно пшеничне - 2 склянки.
    * Цукрова пудра - 150 г
    * Жовток яєчний - 4 шт
    * Розпушувач тесту - 1 ч. л.
    * Сіль (щіпка)
    * Арахіс (для прикраси, за бажанням) - 10 шт
    * Посипання кондитерська (для прикраси, за бажанням)
    Приготування
    Готуємо необхідні інгредієнти.
    Масло беремо кімнатної температури і починаємо збивати міксером з цукровою пудрою до кремоподібного стану.
    Додаємо жовтки і продовжуємо збивати до пишної маси.
    Цукор повинен повністю розчинитися. Далі просіваємо мучку з рахрыхлителем і швиденько ложкою замішуємо тісто.
    Довго заважати не треба, тісто «затягнеться» і стане жорстким.
    Вийде м'яке тісто. Я його викладаю на харчову плівку і за допомогою неї прокатую кілька разів тісто, формуючи з нього ось таку "ковбаску" діаметром 4-5 см.
    Руками не чіпати, тісто тане від тепла!
    Далі скачуємо тісто в плівку і ставимо в холодильник мінімум на 30 хвилин. Чим довше, тим краще! Це тісто любить холод.
    Дістаємо й нарізаємо гострим ножем на рівні кружечки.
    Викладаємо печиво на деко на відстані 3-4 см один від одного. Зверху прикрашаємо, ніж ясочка забажає. Я dented горішок і прикрасила кондитерської посипанням.
    Відправляємо в розігріту духовку (220) приблизно на 10-12 хвилин, до зарумянивания!
    Дістаємо і відразу прибираємо з дека. Печиво швидко охолоджується і стає крихким!
    смачного Вам і вашим близьким!
    Автор: светинька